ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Μήνυση του δημάρχου Αλοννήσου για την υγειονομική εγκατάλειψη του νησιού
Αναφέρει ότι παρά την υποχρέωση των αρμόδιων υγειονομικών αρχών να περιθάλπουν τους κατοίκους του δήμου, τους έχουν αφήσει εγκαταλελειμμένους με μία μόνο ανειδίκευτη, αγροτική γιατρό.
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ Ηλίας Σκυλλάκος
Γράφει ο Η. Παπαδημητρίου

Αναφέρει  ότι παρά την υποχρέωση των αρμόδιων υγειονομικών αρχών να περιθάλπουν τους κατοίκους του δήμου, τους έχουν αφήσει εγκαταλελειμμένους με μία μόνο ανειδίκευτη, αγροτική γιατρό.
 
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην εισαγγελία του Βόλου, ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης για την υγειονομική εγκατάλειψη του νησιού, όπως υποστηρίζει, λόγω των μεγάλων κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Περιφερειακού Ιατρείου.
 
Στη μηνυτήρια αναφορά του κ.Βαφίνη αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι παρά την υποχρέωση των αρμόδιων υγειονομικών αρχών να περιθάλπουν τους κατοίκους του δήμου, τους έχουν αφήσει εγκαταλελειμμένους με μία μόνο ανειδίκευτη, αγροτική γιατρό με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία, αλλά ακόμη και η ζωή, των χιλιάδων κατοίκων του νησιού, κατά παράβαση των βασικών υπηρεσιακών τους καθηκόντων.
 
Παράλληλα, τονίζει ότι παρά τις πολλές συναντήσεις στα υπουργεία, δυστυχώς δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα σχετικά με την ορθή λειτουργία του ιατρείου, καθώς δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις γιατρού γενικής ιατρικής, αγροτικού γιατρού, παιδίατρου, οδοντιάτρου, παρασκευαστή, μαίας και νοσηλεύτριας.
 
Τέλος, ο δήμαρχος ζητεί εκ μέρους των κατοίκων της Αλοννήσου την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
 

 

Περισσότερες Ειδήσεις